Спанак с ориз "Попай моряка"

Вкусно, полезно, питателно
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 24.09.2015
Спанак с ориз \
 
Необходими продукти:
450 г замразен спанак
200 г коктейлни скариди
100 г краве масло
2 скилидки чесън
1 глава лук
3 ч. ч. вода
1 ч. ч. ориз
джоджен, черен пипер и сол на вкус
лимон за гарниране


Начин на приготвяне:
1
Лука и чесъна се нарязват наситно и се запържват в 50 г от маслото. Добавят се спанака и ориза, разбърква се, налива се водата и се оставя да къкри на слаб огън докато ориза поеме течността и след това се овкусява с подправките.
2
Скаридите се запържват в останалото масло за 3-4 минути. Когато са готови се поднасят със спанака.
3
Съвет: По желание може да сервирате с резен лимон или крем "Фреш".
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


156 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: