Зеле с кайма и ориз на тиган

Дата: 14.09.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1/2 глава зеле
300 г кайма
80 г бисерен ориз
1 глава лук
2 скилидки чесън
600 г домати сорт „Рома“
1/2 ч. л. майоран
2 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Зеле с кайма и ориз на тиганЛукът се наситнява и се запържва в сгорещеното олио.

2
Зеле с кайма и ориз на тиган 2Щом омекне, се добавя и накълцаният чесън.
3
Зеле с кайма и ориз на тиган 3Разбърква се, слага се каймата и се пържи, докато се получат трохи.
4
Зеле с кайма и ориз на тиган 4Сипва се измитият ориз.
5
Зеле с кайма и ориз на тиган 5Когато оризът стане стъклен, се слага нарязаното на кубчета зеле и се оставя, да се запържи.
6
Зеле с кайма и ориз на тиган 6Доматите се пасират, прецеждат се и се наливат в съда.
7
Зеле с кайма и ориз на тиган 7Ястието се овкусява със сол, черен пипер и майорана, и се готви около 15 минути, на слаб огън, под капак.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

21.10.2016
Става бързо!
5.
Изпрати
лично съобщение

14.11.2015
Рецептата е страхотна. Получи се много вкусно! Аз само добавих от себе си една заливка като за мусака и го запеках на фурна :-)
4.
Изпрати
лично съобщение

07.10.2015
Страхотна рецепта!
3.
Изпрати
лично съобщение

02.10.2015
Страхотна рецепта!
2.
Изпрати
лично съобщение

01.10.2015
Лесно и вкусно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Георгиев се регистрира в сайта.
моника се регистрира в сайта.
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта