Рагу от сом

Поднесено с фин, кадифен сос
Източник: Бон Апети
Дата: 03.12.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г филе от сом
2 малки кисели краставички
1 малка глава червен лук
1 с. л. брашно
1 с. л. зехтин
300 мл рибен бульон
100 мл бяло вино
1/4 връзка магданоз
кората от 1 лимон
1 щипка червен пипер
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Рагу от сом
Рибата се почиства и се нарязва на големи парчета.
2
Рагу от сом 2
Брашното се запържва в зехтина.
3
Рагу от сом 3
Наливат се бульонът и виното, и се овкусява с червен пипер, сол и черен пипер.
4
Рагу от сом 4
Слага се рибата и се готви 7–8 минути, като сосът не трябва да кипи.
5
Рагу от сом 5
Рибата се изважда, а към соса се добавят настърганата лимонова кора и наситненият магданоз.
6
Рагу от сом 6
Рибата се залива със соса.
7
Рагу от сом 7
Поръсва се с наситнените кисели краставички и лук, и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


178 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: