Рагу от тиква с медальон от пилешки гърди

Гост: Емил Минев
Източник: Бон Апети
Дата: 17.11.2001
Рагу от тиква с медальон от пилешки гърди
 
Необходими продукти:
1 бр. пилешки гърди
100 г спанак
1/2 тиква
2 глави чесън
50 г масло
100 г течна сметана
1 стрък босилек
1 стрък магданоз
1 стрък копър


Начин на приготвяне:
1
Рагу от тиква с медальон от пилешки гърди
Тиквата се нарязва на кубчета и се поставя в тава. Подправя се със сол, черен пипер, нарязани наситно 4-5 скилидки чесън, малко масло и вода. Пече се 20-30 минути на 180 градуса.
2
Рагу от тиква с медальон от пилешки гърди 2
Пилешките гърди се почистват от жилите и с върха на ножа се нацепват, за да поберат плънката. Спанакът се поставя в подсолена кипяща вода, за да омекне. Листата се охлаждат и подсушават.
3
Рагу от тиква с медальон от пилешки гърди 3
Листата спанак се поставят в предварително овкусените гърди.
4
Рагу от тиква с медальон от пилешки гърди 4
С помощта на найлоново фолио се завиват рулца. Оставят се да престоят 10 минути, след което се запържват в 3-4 с. л. сгорещен зехтин.
5
Рагу от тиква с медальон от пилешки гърди 5
Сосът се приготвя, като копърът, босилекът и магданозът се смилат и към тях се прибавя сметаната. Овкусява се с щипка сол и черен пипер. Запържва се в загрят тиган, докато се сгъсти.
6
Рагу от тиква с медальон от пилешки гърди 6
Рулцата се нарязват, подреждат се в подходяща чиния и се украсяват с готовия сос.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: