"Ракот капоста"

(Редено зеле)
Източник: Бон Апети
Дата: 04.12.2009
 
Необходими продукти:
250 г ориз
червен пипер за поръсване
сол на вкус
2–3 кренвирша (300 г)
300 г сметана
1 с. л. червен пипер
500 г свинска кайма
1 глава лук
800 г кисело зеле
7 с. л. свинска мас
магданоз за украса


Начин на приготвяне:
1
Оризът се запържва в 2 с. л. свинска мас, докато стане стъклен, след това се прехвърля в тенджера и се сварява в 750 мл вода.
2
Зелето се нарязва наситно и се задушава в 2 с. л. от маста.
3

Лукът се нарязва наситно и се запържва в 2 с. л. мас. Когато омекне, се прибавя каймата, поръсва се с червения пипер и сол.









4
В намазана с останалата мас тава се сипва 1/3 от зелето. Върху него се поставят малко от сметаната, 1/2 от каймата и ориза и се подреждат нарязаните на кръгчета кренвирши. Всичко се повтаря, докато свършат продуктите, като се завършва със зеле.
5
Отгоре се залива с останалата сметана и се поръсва обилно с червен пипер. Ястието се пече 30 минути в умерено загрята фурна.
6
Сервира се украсено със стръкчета магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


134 ДУШИ ОНЛАЙН
Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
r_stamov се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Гъбена супа с картофи и праз
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: