Риба по сицилиански

Семпло основно със средиземноморски вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 14.02.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г филе от треска
3 филета аншоа
1/2 лимон
1/2 връзка магданоз
50 мл зехтин
1–2 с. л. каперси
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Риба по сицилиански
Рибата се нарязва на 4 парчета, които се поставят в тавичка и се овкусяват със сол, черен пипер и лимоновия сок. Мариноват се за 10 минути.
2
Риба по сицилиански 2
Зехтинът се загрява и в него се затоплят филетата от аншоа. Щом започнат да се пържат, се дърпат от котлона и се овкусява с накълцаните каперси и наситнен магданоз.
3
Риба по сицилиански 3
С получения сос се заливат филетата.
4
Риба по сицилиански 4
Покриват се алуминиево фолио и се пекат 10 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

28.09.2018
Комбинирана с картофено пюре, рибата има фантастичен вкус! Бързо, лесно, вкусно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


165 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: