Риба със сметанов сос

Дата: 01.03.2014
Източник: Мими
ТИТЛА: Експериментатор
Риба със сметанов сос
 
Необходими продукти:
1 кг бяла риба
черен пипер
сол
за соса:
около 200 мл готварска сметана
125 г майонеза
100 г кашкавал
2 с .л. горчица
1 лимон
6 скилидки чесън
25 мл бяло вино
50 мл олио (50 мл)
 

Начин на приготвяне:
1
Рибата се посолява и се поръсва с черен пипер, след което се подрежда в тава, намазана с олио. Прибавя се виното и същото количество вода. Покрива се с фолио и се пече във фурна, загрята на 220 градуса.
2
От сметаната, майонезата, сока на лимона и ситно нарязания чесън се приготвя сос.
3
Полуопечената риба се изважда и се залива със соса. Печенето продължава без фолио.
4
Непосредствено преди да е готово, ястието се поръсва с настърган кашкавал и се запича за още няколко минути.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

18.04.2015
Вкусно се получи!!!
1.
Изпрати
лично съобщение

18.04.2015
Предполагам,че горчицата се прибавя към соса!?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Iveta Tsaneva се регистрира в сайта.
Рози коментира рецептата Доматена супа с карфиол
Miroslava Koleva се регистрира в сайта.
Rymi Kaneva коментира рецептата Персийски омлет с броколи
Rymi Kaneva коментира рецептата Персийски омлет с броколи
nellyan коментира рецептата Запеканка с тиквички
GalYol коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Веселин Стоев публикува рецептата Ябълкови бисквити
Ivelina Petrova коментира рецептата Пармиджана ди меландзане
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта