Риба в сладко-кисел гъбен сос

Източник: Бон Апети
Дата: 11.01.2005
Риба в сладко-кисел гъбен сос
 
Необходими продукти:
500 г филе от мерлуза
1 пакетче пшенично нишесте (50 г)
черен пипер на вкус
олио за пържене
250 г спагети
1 стрък праз
4 скилидки чесън
3-4 с. л.соев сос
3-4 с. л. олио
2-3 сушени дървесни гъби
1 резен пресен джинджифил
1 кубче гъбен бульон
1/2 в. ч. бяло вино
3 с. л. ябълков оцет
2 с. л. кетчуп
2 с. л. олио
2 с. л. нишесте
2 с. л. захар
1 с. л. соев сос
1 щипка сол


Начин на приготвяне:
1
Риба в сладко-кисел гъбен сос
Спагетите се сваряват в подсолена вода. Наситненият чесън и нарязаният на кръгчета праз се запържват в уок със сгорещеното олио. Добавят се сварените спагети. Пържат се 2-3 минути и се налива соевият сос.
2
Риба в сладко-кисел гъбен сос 2
Рибата се нарязва на парчета, поръсва се със сол и черен пипер, овалва се в нишестето. Панира се в загрятото в уок олио за 2-3 минути от всяка страна. Изважда се върху салфетка.
3
Риба в сладко-кисел гъбен сос 3
Гъбите се заливат с кипнала вода и престояват 15-20 минути, за да омекнат, след което се изчистват и се нарязват на ивици.
4
Риба в сладко-кисел гъбен сос 4
В купичка се разбъркват бялото вино, соевият сос, солта, ябълковият оцет и захарта. Наситненият джинджифил се запържва в сгорещено олио, докато порозовее. Добавят се гъбите, сосът, 150 мл топла вода и стритото кубче бульон. Ври 1-2 минути.
5
Риба в сладко-кисел гъбен сос 5
Сервира се, като рибата се нарежда върху канапе от спагети и се полива със соса.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: