Рибена шакшука

Дата: 16.11.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г филе от тилапия
800 г домати на кубчета (от консерва)
50 мл зехтин
4 скилидки чесън
1 зелена люта чушка
1 глава лук
2 с. л. доматен концентрат
2 ч. л. кориандър на зърна
2 ч. л. кимион на зърна
2 ч. л. куркума
2 ч. л. сумак
1 ч. л. копърово семе
сол и черен пипер на вкус
магданоз за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Рибена шакшукаКориандърът, кимионът и копъровото семе се счукват в хаванче.
2
Рибена шакшука 2Лукът, чесънът и чушката се почистват, наситняват се и се запържват в зехтина. Добавят се куркумата, сумакът и счуканите подправки.
3
Рибена шакшука 3Разбърква се и се слага доматеният концентрат. Наливат се доматите от консерва и 100–200 мл вода. Подправя се със сол и черен пипер. Готви се 5 минути.
4
Рибена шакшука 4Филетата от риба се овкусяват със сол и черен пипер и се поставят отгоре. Похлупва се и ястието се готви още 8–10 минути.
5
Рибена шакшука 5Сервира се с наситнен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

22.11.2017
Приготвих го с хек. Наистина ароматно основно, леко и много апетитно. Благодаря ви.
3.
Изпрати
лично съобщение

20.11.2017
Благодаря!
2.
Изпрати
лично съобщение

16.11.2017
Росица, ястието може да се приготви и с друг вид риба, но трябва да е филе - най-добре от бяла риба.
1.
Изпрати
лично съобщение

16.11.2017
С каква друга риба бих могла да го приготвя? Благодаря!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Silviya Ivanova се регистрира в сайта.
Моника Димова се регистрира в сайта.
Бойка Ставрева се регистрира в сайта.
Виктория Генадиева-Димитрова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта