Ризото с гъби

Източник: Cornelia Filipova
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 27.04.2014
Ризото с гъби
 
Необходими продукти:
1 с. л. зехтин
3 малки глави лук (ситно нарязани)
1 скилидка чесън (стрит)
1 ч. л. магданоз
1 ч. л. целина (стрита)
1 1/2 ч. ч. пресни гъби (нарязани)
1 ч. ч. пълномаслено прясно мляко
1/4 ч. ч. сметана
1 ч. ч. ориз
5 ч. ч. зеленчуков бульон
1 ч. л. масло
1 ч. ч. сирене „Пармезан“ (настъргано)
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Загрейте зехтина в подходящ съд на умерена температура. Задушете лука и чесъна, докато лукът омекне, а чесънът покафенее. Махнете чесъна и добавете целината, магданоза, солта и пипера. Когато целина омекне, добавете гъбите. Намалете котлона и оставете на слаб огън.
2
Прибавете млякото и сметаната, след това и ориза. Оставете за малко да покъкри на слаб огън. Добавете 4 ч. ч. от зеленчуковия бульон на части - сипвайте по една чаша, докато не се поеме от ориза.
3
Докато оризът се бърка непрекъснато, за да не загаря, към него, на части, се прибавя 1 ч. ч. зеленчуков бульон. Приема се, че оризът е готов, след като набъбне и поеме течността. Преди сервиране, ястието се поръсва с предварително настъргания пармезан и по желание - с връхчета свежа мащерка.
Подобни рецепти:
Коментари (14)
14.
Изпрати
лично съобщение

04.04.2025
Стана супер
13.
Изпрати
лично съобщение

21.10.2018
Стана прекрасно! Супер
12.
Изпрати
лично съобщение

06.08.2016
Стана чудесно. Препоръчвам
11.
Изпрати
лично съобщение

18.04.2016
Ммм ... препоръчвам тази рецепта :)
10.
Изпрати
лично съобщение

20.01.2016
Вкусотия :) Замених сметаната с малко парченце топено сирене.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: