Руладини от лаврак с рулца от раци

Задушени рула лаврак с плънка от рулца от раци, копър и пресен лук, гарнирани със сос от хрян
Източник: Бон Апети
Дата: 26.02.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 лаврака
4 рулца от раци
3-4 стръка копър
перата на 2-3 стръка пресен лук
1 кубче зеленчуков бульон
бял пипер и сол на вкус
100 г майонеза
2 с. л. кисело мляко
1 с. л. лимонов сок
1 с. л. кетчуп
1 ч. л. наситнен копър
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. хрян


Начин на приготвяне:
1
Руладини от лаврак с рулца от раци
Рибите се филетират, като костите внимателно се отстраняват.
2
Руладини от лаврак с рулца от раци 2
Филетата се посоляват и се поръсват с наситнен копър и с бял пипер.
3
Руладини от лаврак с рулца от раци 3
Рулцата от раци се нарязват на две по дължина.
4
Руладини от лаврак с рулца от раци 4
В единия край на всяко рибно филе се поставя половинка от рулце от раци и върху него се слага перо пресен лук.
5
Руладини от лаврак с рулца от раци 5
Филето се завива веднъж, слага се другата половинка от рулцето с още 1 перо пресен лук и филето се завива до края.
6
Руладини от лаврак с рулца от раци 6
Рибното руло се завръзва със стрък пресен лук и се забожда с клечка за зъби, за да не се разтвори. По същия начин се приготвят и останалите рулца.
7
Руладини от лаврак с рулца от раци 7
В тенджера се наливат 300 мл вода, стрива се кубчето бульон и се кипва. Щом бульонът заври, в него се поставят руладините и се задушават на тих огън 10-15 минути.
8
Руладини от лаврак с рулца от раци 8
Майонезата, киселото мляко и кетчупът се смесват.
9
Руладини от лаврак с рулца от раци 9
Подправят се с лимонов сок, наситнен копър, сол и хрян и се разбъркват, докато стане хомогенна смес.
10
Руладини от лаврак с рулца от раци 10
Рибните рула се гарнират с приготвения сос и се сервират.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: