Руло на баба Стефана

Източник: Бон Апети
Дата: 01.10.2004
Руло на баба Стефана
 
Необходими продукти:
600 г брашно
3 яйца
2 к. ч. кисело мляко
200-300 г шипков мармалад
1 ч. ч. захар – непълна
1 пакетче амонячна сода
кората на 1 лимон
няколко капки лимонов сок
смлени орехови ядки


Начин на приготвяне:
1
Руло на баба Стефана
Яйцата се разбиват със захарта в дълбока купа върху слабо загрят котлон, докато побелеят (около 5-6 минути). В отделен съд се смесват амонячната сода и киселото мляко.
2
Руло на баба Стефана 2
Постепенно към разбитите яйца се добавя пресятото брашно. Меси се, докато се получи лепкаво тесто. Прибавят се настърганата лимонова кора, лимоновият сок и киселото мляко. Върху набрашнен плот тестото се разточва на правоъгълник с дебелина половин пръст и дължина колкото дължината на кексовата форма.
3
Руло на баба Стефана 3
Тестеният лист се намазва с мармалад и се поръсва със смлените орехови ядки. Навива се руло, което се прехвърля в намаслена кексова форма. Почива около 30 минути, покрито. Пече се в умерено загрята фурна около 40-50 минути. Оставя се да изстине. Поднася се поръсено с пудра захар.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


113 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: