Еклерова торта

Гост: Рая Кръстева, ресторант "Свети Георги"
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Еклерова торта
 
Необходими продукти:
2 кръгли блата за торта
350 г захар
12 жълтъка
1 л готварска сметана
300 мл прясно мляко
кокосови стърготини (за украса)
шоколадов корн флейкс (за украса)
крокан (за украса)
20 бр. готови мини еклера
10 г желатин (1 пакетче)


Начин на приготвяне:
1
Еклерова торта
Жълтъците се разбиват със захарта в дълбока купа. Наливат се прясното мляко и сметаната, разбърква се. Купата се поставя в тенджера, така че дъното й да е леко потопено във вода, която е на точката на кипене. Сгъстява се за 10-15 минути, като непрекъснато се бърка.
2
Еклерова торта 2
Желатинът се покрива с вода, за да набъбне. След това се разтопява на водна баня и с непрекъснато бъркане се прибавя към стегналите се жълтъци. Кремът се оттегля от котлона и се оставя да се охлади. Трябва да стане с консистенцията на боза.
3
Еклерова торта 3
Един от блатовете се поставя във форма за торта с пръстен. Залива се с част от крема. Затиска се с втория блат и отново се залива с част от крема. Отгоре се нареждат еклерите и се заливат с останалия крем "Брюле". Добре е всички еклери да се облеят с крема.
4
Еклерова торта 4
Тортата се поставя в хладилник, за да стегне.
5
Еклерова торта 5
Готовата торта се изважда от формата. Филира се отстрани и с ръка се облепват кокосовите стърготини и кроканът. Отгоре се поръсва със смлян корнфлейкс.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

22.10.2015
Много вкусна торта
3.
Изпрати
лично съобщение

19.05.2014
Тортата е много вкусна!
2.
Изпрати
лично съобщение

19.05.2014
Иванова, благодарим за корекцията.
1.
Изпрати
лично съобщение

19.05.2014
Видеото не отговаря на рецептата.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: