Руло от свинска плешка

Италианска рецепта
Източник: мария колева
ТИТЛА: Чирак
Дата: 21.06.2015
Руло от свинска плешка
 
Необходими продукти:
1 свинска плешка
200 г пилешки дробчета
200 г свинска кайма
3 глави лук
100 мл червено вино
зехтин
1 стрък розмарин
червен пипер, сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Свинската плешка се разрязва, за да се отвори като пеперуда и месото да не е прекалено дебело.
2
В загрят тиган със зехтин се слагат нарязаните наситно лук и пилешки дробчета, заедно с каймата и се запържват.
3
Подправя се с 1 стръкче пресен розмарин, черен и червен пипер и сол на вкус.
4
Готовата плънка се разпределя върху плешката. Месото се навива на руло и се завързва с канап или много здрав конец.
5
Рулото се пече около 2 часа в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Да ви е сладко.


Съвет:
Ако се използва малко по-мазно месо, рулото става доста по-сочно и вкусно.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: