Руло с кафе и шоколад

Дата: 16.12.2020
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за блата:
4 яйца
80 г пудра захар
60 мл прясно мляко
40 г царевично брашно
40 г бяло брашно
краве масло за намазване
за крема „Муслин“ с кафе:
400 мл прясно мляко
100 мл кафе
160 г захар
150 г краве масло (на стайна температура)
4 жълтъка
2 с. л. кафе ликьор
3 с. л. царевично нишесте
1 ванилия
за глазурата:
100 г черен шоколад (70%)
80 мл животинска сметана
20 г краве масло

Начин на приготвяне:
1
Руло с кафе и шоколадЯйцата се разделят на жълтъци и белтъци. Жълтъците се смесват с двата вида брашно и половината от захарта. Разбъркват се добре.
2
Руло с кафе и шоколад 2Към тях се налива горещото мляко и отново се разбърква.
3
Руло с кафе и шоколад 3Белтъците се разбиват за кратко с миксер.
4
Руло с кафе и шоколад 4Сипва се останалата захар и се разбиват на сняг.
5
Руло с кафе и шоколад 5Добавят се на няколко пъти към сместа с жълтъците и внимателно се разбърква.
6
Руло с кафе и шоколад 6Тестото се слага в намазана с масло плитка тава, заравнява се и се пече 8–10 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
7
Руло с кафе и шоколад 7Изважда се и се охлажда леко, след това с помощта на хартия за печене или кърпа се навива руло. Оставя се да се охлади.
8
Руло с кафе и шоколад 8Кремът се приготвя, като в съд се загряват 300 мл от млякото със захарта и кафето.
9
Руло с кафе и шоколад 9В друг съд се смесват останалото мляко, жълтъците, ванилията и нишестето.
10
Руло с кафе и шоколад 10Наливат се към горещата млечна смес и се оставя на умерен огън, докато кремът се сгъсти, като се бърка непрекъснато.
11
Руло с кафе и шоколад 11Оставя се да се охлади, като се покрива с фолио, за да не хваща кора.
12
Руло с кафе и шоколад 12Студеният крем се разбива с миксер като малко по малко към него се слагат кафе ликьорът и маслото.
13
Руло с кафе и шоколад 13Сметаната за глазурата се кипва и с нея се залива натрошеният шоколад.
14
Руло с кафе и шоколад 14Разбърква се, прибавя се маслото, отново се разбърква и се оставя леко да се охлади.
15
Руло с кафе и шоколад 15Блатът се маже с крема.
16
Руло с кафе и шоколад 16Навива се стегнато руло.
17
Руло с кафе и шоколад 17Залива се с глазурата и се оставя няколко часа в хладилник да стегне.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

01.03.2021
А вие колко сте компетентна, като казвате за другите колко некомпетентни били.
6.
Изпрати
лично съобщение

01.03.2021
Оо, напротив, готвя много вкусно, но когато рецептата не е както трябва и количеството продукти също, няма как да стане.Не уместно да говорите на човек който не познавате на "Ти".Занимавам се с каквото трябва, не е ваша работа, с какво се занимавам и какво не.Незнам какво разбирате под "не компетентен коментар.Какъвто и блат да се приготвя, няма ли бакпулвер, блатът става на подметка.
5.
Изпрати
лично съобщение

01.03.2021
Здравейте, количествата продукти за блата са точни, получава се тънък блат, както се вижда от видеото. Поздрави от нас!
4.
Изпрати
лично съобщение

01.03.2021
Ти или си просто хейтър или готвенето изобщо не е за теб. Занимавай се с нещо което ти се отдава. По некомпетентен коментар не бях чела.
3.
Изпрати
лично съобщение

28.02.2021
Количеството продукти за блата за рулото, не са точни.С толкова малко количество продукти, не прави блат за руло, а по скоро става за около шест мъфина, но и това не става, защото без бакпулвер нищо не набухва!Цялата ви рецепта, нищо не струва, с малко изключение на крема с кафе и жълтъци, а също и шоколадовата глазура. Спрете да лъжете хората с измислените си рецепти!Повечето ви рецепти за нищо не стават!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


122 ДУШИ ОНЛАЙН
Zetsu Ben Kan-Abisa се регистрира в сайта.
Вики се регистрира в сайта.
Toblerony коментира рецептата Сладка баница с тиква
Silviya Gr се регистрира в сайта.
Jivko Boev се регистрира в сайта.
sahata04 се регистрира в сайта.
Галина Георгиева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Мъфини с шоколад
Мария се регистрира в сайта.
Силвия коментира рецептата Чийзкейк с тиква и шоколад
Северина коментира рецептата Баница със спанак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеЛични данниБисквиткиРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта