Кръмбъл с круши и карамел

Домашен сладкиш с круши
Източник: Бон Апети
Дата: 12.10.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг круши
2 с. л. кафява захар „Демерара“
3 шушулки кардамон
1/4 ч. л. сух джинджифил

за карамеления сос:
100 г захар
100 мл животинска сметана

за трохите:
200 г брашно
100 г краве масло
50 г захар
40 г бадеми


Начин на приготвяне:
1
Кръмбъл с круши и карамел
Крушите се белят, почистват се и се режат на кубчета.
2
Кръмбъл с круши и карамел  2
Овкусяват се със захарта, стрития кардамон и джинджифила. Готвят се на тих огън 3–4 минути.
3
Кръмбъл с круши и карамел  3
Отцеждат се, а сокът, който се е отделил, се запазва.
4
Кръмбъл с круши и карамел  4
Захарта за соса се карамелизира. Налива се сметаната и след това заделеният сок от крушите. Готви се, докато захарта се разтвори, след това се дърпа от огъня.
5
Кръмбъл с круши и карамел  5
Плодовете се прехвърлят в тава и се заливат със соса.
6
Кръмбъл с круши и карамел  6
Бадемите се смилат.
7
Кръмбъл с круши и карамел  7
Маслото се стрива със захарта, бадемите и брашното, докато се получат трохи.
8
Кръмбъл с круши и карамел  8
Плодовете се поръсват с трохите и десертът се пече около 20 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

03.03.2021
Изненадващо вкусно стана, нямах ванилов пудинг и направих домашен крем ванилия.
1.
Изпрати
лично съобщение

19.01.2021
Страхотен десерт :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
Стела Спасова се регистрира в сайта.
Кънчо Кънчев се регистрира в сайта.
Диана Стоянова се регистрира в сайта.
Makaka коментира рецептата Печени зеленчуци в тесто
Николай Николов се регистрира в сайта.
Vania Koleva се регистрира в сайта.
Рози коментира рецептата Кюфтета от броколи с бял сос
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: