Руло “Стефани” със сос от горчица

Дата: 30.06.2011
Източник: Бон Апети
Руло “Стефани” със сос от горчица
 
Необходими продукти:
400 г кайма смес (60% телешко месо и 40% свинско)
50 г кашкавал
40 г пушен бекон на ленти
2 яйца
60 г крекери (сухари)
1 глава лук
50 г грах
1 морков
5 стръка магданоз
2 щипки сух риган
1 ч. л. кимион
3 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус
масло за намазване на рулото
за соса:
200 г готварска сметана
100 мл бяло вино
20 г горчица
3 стръка магданоз
 

Начин на приготвяне:
1
Руло “Стефани” със сос от горчица
Морковите се обелват, нарязват на дълги ленти с помощта на белачка и се бланшират в гореща подсолена вода за 2–3 минути. След това се обливат със студена вода.


2
Руло “Стефани” със сос от горчица 2
Грахът се бланшира по същия начин. Лукът се почиства, нарязва се наситно и се запържва в 1 с. л. от олиото.


3
Руло “Стефани” със сос от горчица 3
Каймата се размесва с яйцата, сол и черен пипер.


4
Руло “Стефани” със сос от горчица 4
Крекерите се натрошават в плик и се прибавят към каймата, заедно с ригана, кимиона и наситнения магданоз. Всичко се размесва добре. Слага се лукът и се добавя останалото олио. Отново се размесва до хомогенизиране.


5
Руло “Стефани” със сос от горчица 5
Върху алуминиево фолио се подреждат една до друга лентите бекон.


6
Руло “Стефани” със сос от горчица 6
Върху тях се разстила каймата, като от едната страна се оставя 2 см от беконът да не е покрит.


7
Руло “Стефани” със сос от горчица 7
Кашкавалът се нарязва на кубчета и се овива с лента от моркова. Кубчетата се подреждат едно до друго в права линия по средата на каймата. Около тях се слага грахът.


8
Руло “Стефани” със сос от горчица 8
Навива се руло като се започва от срещуположната страна на тази, на която беконът е непокрит с кайма. Фолиото се притиска плътно към месото, така че да не остане въздух. Пече се в предварително загрята на 220 градуса фурна за 15 минути.


9
Руло “Стефани” със сос от горчица 9
След това фолиото се отстранява, рулото се намазва с масло и се пече още 10 минути на 200 градуса.


10
Руло “Стефани” със сос от горчица 10
Сосът се приготвя, като в касерола се слагат 50 мл от виното и се оставя да кипне. Добавя се горчицата и се бърка непрекъснато, докато се разтвори напълно.

 

 


11
Руло “Стефани” със сос от горчица 11
Слага се сметаната и се бърка енергично, за да не се пресече.


12
Руло “Стефани” със сос от горчица 12
Съдът се дърпа от огъня и се слага наситненият магданоз.


13
Руло “Стефани” със сос от горчица 13
Когато рулото е готово, се изважда в чиния, а сосът в тавата се деглазира с останалото вино. Прецежда се, добавя се към останалият сос и се разбърква.

 


14
Руло “Стефани” със сос от горчица 14
Рулото се нарязва под ъгъл на пънчета, поставя се в чинии и се полива със соса.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

27.11.2015
Бекона и сосът предава на рулото много интересен вкус. Определено ще я приготвяме и за напред.
1.
Изпрати
лично съобщение

10.09.2015
:)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


336 ДУШИ ОНЛАЙН
denitsak коментира рецептата Морковена торта
denitsak коментира рецептата Морковена торта
denitsak коментира рецептата Гуакамоле
denitsak коментира рецептата Пица „Пулиезе“
denitsak коментира рецептата Пица „Пулиезе“
Цветелина Фуклева се регистрира в сайта.
Iliyana Teneva се регистрира в сайта.
Галя Чикова се регистрира в сайта.
Денислава Станкева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта