Рьощи с пащърнак

Пъстро предястие
Източник: Бон Апети
Дата: 31.03.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 картофа (700 г)
3 корена пащърнак (300 г)
1/2 глава лук
4 стръка мащерка
зехтин за пържене
сол на вкус

за гарниране:
3 печени червени чушки
30 г каперси
2 скилидки чесън
4 стръка магданоз
сол на вкус



Начин на приготвяне:
1
Рьощи с пащърнак
Картофите и пащърнакът се обелват и се настъргват.
2
Рьощи с пащърнак 2
Изстискват се много добре.
3
Рьощи с пащърнак 3
Водата от картофите се запазва – в нея има нишесте, което ще се утаи на дъното.
4
Рьощи с пащърнак 4
Лукът се настъргва, а мащерката се наситнява.
5
Рьощи с пащърнак 5
В купа се смесват картофите, пащърнакът, лукът и мащерката. Овкусява се със сол и се разбърква.
6
Рьощи с пащърнак 6
Добавя се утаеното на дъното на купата картофено нишесте без водата и отново се разбърква.
7
Рьощи с пащърнак 7
Оформят се рьощи и се пържат на слаб огън, в зехтин, от всяка страна до готовност.
8
Рьощи с пащърнак 8
Чушките, каперсите и магданозът се наситняват и се смесват със стрития на паста чесън. Овкусява се със сол.
9
Рьощи с пащърнак 9
Рьощите се сервират с чушковата смес.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

07.02.2017
Замислено за предястие а се оказа страхотно ястие!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


248 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: