Рьощи

Картофени палачинки по швейцарска рецепта
Източник: Бон Апети
Дата: 25.10.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г стари картофи
40 г пушен бекон „Панчета“ (на слайсове)
40 г пушена сьомга
30 г заквасена сметана
1 печена червена чушка
1 голяма глава лук
1 яйце
4 стръка див лук
1 ч. л. червен хайвер
сол и черен пипер на вкус
краве масло и олио за мазане


Начин на приготвяне:
1
Рьощи
Картофите се обелват и се настъргват на едро ренде. Овкусяват се със сол и черен пипер и се оставят в цедка за около 5–10 минути, за да се отцедят, като не бива да потъмняват.
2
Рьощи 2
След това се изстискват добре.
3
Рьощи 3
Съд с дебело дъно се загрява с малко масло и олио и в него се слага половината от сместа. Готви се на слаб до умерен огън – за по 5–8 минути от всяка страна. Трябва да се получи златиста картофена палачинка. По същия начин се приготвя и втората.
4
Рьощи 4
От лука се реже една дебела шайба. Запържва от двете страни в малко масло, като се посолява.
5
Рьощи 5
В средата се чуква яйце и се овкусява със сол. Готви се така, че да стане с рохък жълтък. Беконът се запича на сух тиган до златисто, след това се отцежда върху кухненска хартия.
6
Рьощи 6
Чушката се реже на малки кубчета. Едната палачинка се гарнира с яйце в лук, бекон и печени чушки.
7
Рьощи 7
Другата се поднася със заквасена сметана, накъсана пушена сьомга, наситнен див лук и малко от червения хайвер.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

01.01.2017
Любима рецепта. Моят вариант е само с яйце, заквасена сметана и див лук, но се получи прекрасно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: