Рьоте грютце

(Мариновани горски плодове с червено вино)
Източник: Бон Апети
Дата: 03.12.2009
Рьоте грютце
 
Необходими продукти:
200 г къпини
200 г малини
300 г ягоди
150 мл червено вино
200 г захар
1 щипка канела (1 канелена пръчка)
50 г ягодово нишесте


Начин на приготвяне:
1
Рьоте грютце
В купа се слага нишестето и се налива малко червено вино, за да поеме нишестето и сместа да се сгъсти. Разбърква се с телена бъркалка.

2
Рьоте грютце 2
Остатъкът от червеното вино се налива в касерола, прибавят се захарта и 1/3 от ягодите. Бърка се и се оставя да заври.

3
Рьоте грютце 3
Прибавя се нишестето с виното и продължава да се бърка до сгъстяване. След това касеролата се отстранява от огъня.

4
Рьоте грютце 4
Прибавят се останалите плодове и канелата. Разбърква се хубаво и с лъжица се прехвърля в чаша. Десертът се сервира студен. Може да се гарнира с топка ванилов сладолед и да се украси листенце мента.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: