Шишчета с праскови, халуми и люта чушка

Апетитни вегетариански изкушения, готови за минути
Източник: Бон Апети
Дата: 26.08.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 праскови
1 глава червен лук
200 г сирене „Халуми“
зехтин за поливане
черен пипер на вкус

за соса:
1 връзка босилек
2 зелени люти чушки
1 с. л. меласа
сокът от 1/2 от лимон
50 мл зехтин
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Шишчета с праскови, халуми и люта чушка
Прасковите се режат на кубчета.
2
Шишчета с праскови, халуми и люта чушка 2
Лукът и сиренето се нарязват наедро.
3
Шишчета с праскови, халуми и люта чушка 3
На шишчетата се нанизват праскова, сирене и лук, като се редуват.
4
Шишчета с праскови, халуми и люта чушка 4
Овкусяват се с черен пипер, поливат се с малко зехтин и се пекат на сгорещен грил от всяка страна.
5
Шишчета с праскови, халуми и люта чушка 5
Сосът се приготвя като чушките се почистват от семките, нарязват се наситно и се смесват с наситнения босилек, лимоновия сок, зехтина, меласата и сол на вкус.

6
Шишчета с праскови, халуми и люта чушка 6
Шишчетата се поднасят със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


111 ДУШИ ОНЛАЙН
lillyj се регистрира в сайта.
lili8 се регистрира в сайта.
Nikolm513 се регистрира в сайта.
Изабел коментира рецептата Гъби с печени чушки и лук
Tedity се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: