Лодки с картофена плънка

Източник: nefertifi
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 11.08.2015
Лодки с картофена плънка
Лодки с картофена плънка
Лодки с картофена плънка
 
Необходими продукти:
800 г картофи
500 г гъби
2 моркова
200 г маслини за плънката (+ 8 бр. за чушките)
3 скилидки чесън
8-9 големи чушки
сол на вкус
1 ч. л. черен пипер
1 ч. л. червен пипер
1 клонка розмарин
100 г кашкавал
олио (или зехтин)


Начин на приготвяне:
1
Картофите се обелват и се измиват. Нарязват се надребно и се сваряват в подсолена вода, като 1 ч. ч. от водата, в която са се варили картофите, се запазва.
2
Морковите се почистват, настъргват се на ренде и се задушават заедно с нарязаните гъби.
3
Добавят се подправките, 2/3 от водата от варенето на картофите и нарязаният чесън, и сместа се оставя да къкри, докато течността се изпари.
4
През това време чушките се измиват, капачетата им се изрязват и чушките се почистват от семките. Чушките може да се посолят отвътре, преди да се напълнят със сместа.
5
Когато течността се изпари сместа се дърпа от котлона и се добавят почистените и нарязани маслини и картофите, и се разбърква.
6
Всяка чушка се пълни със сместа, като накрая се слага по 1 нарязана маслина и малко нарязан кашкавал и се затваря с капачето.
7
Чушките се редят в намазнена тавичка, поливат се с малко мазнина и се посоляват. Налива се 1/3 ч. ч. вода от варенето на картофите и чушките се пекат около 30-40 минути в предварително загрята на 190 градуса фурна.


Съвет:
Ако чушките са с дълги дръжки, дръжките се скъсяват.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Mineva се регистрира в сайта.
Ангелова се регистрира в сайта.
Svetla Ruseva-Kostova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: