Руло с тиквички и сирена

Апетитно запечено до златисто
Източник: Бон Апети
Дата: 28.06.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
60 г краве масло
60 г брашно
250 мл прясно мляко
4 яйца
50 г сирене „Пармезан“
1 връзка копър
сол и черен пипер на вкус
50 г кашкавал

за плънката:
1 с. л. зехтин
2 тиквички
100 г рукола
150 г козе сирене
2 печени червени чушки
100 г крем сирене
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Руло с тиквички и сирена
Брашното се запържва в маслото.
2
Руло с тиквички и сирена 2
При постоянно бъркане се налива затопленото мляко и сместа продължава да се бърка, докато се сгъсти, след което съдът се дърпа от огъня.
3
Руло с тиквички и сирена 3
Добавят се жълтъците, разбърква се и се охлажда.
4
Руло с тиквички и сирена 4
Белтъците се разбиват много добре и се прибавят на няколко пъти към сместа, като се бърка внимателно.
5
Руло с тиквички и сирена 5
Сипват се настърганият пармезан и наситненият копър, овкусява се със сол и черен пипер и се разбърква.
6
Руло с тиквички и сирена 6
Сместа се изсипва в тава, застлана с пергаментова хартия и се пече на 180 градуса до готовност – 15–20 минути. Докато е още топъл, готовият блат се завива на руло и се оставя леко да се охлади.
7
Руло с тиквички и сирена 7
Плънката се приготвя като тиквичките се режат на тънки ленти, намазват се със зехтина и се пекат на грил тиган.
8
Руло с тиквички и сирена 8
След това се нарязват на кубчета.
9
Руло с тиквички и сирена 9
Чушките се обелват и също се нарязват на кубчета.
10
Руло с тиквички и сирена 10
Крем сиренето се смесва с натрошеното козе сирене. Прибавят се тиквичките, чушките и накъсаната рукола, и ако има нужда се подправя със сол и черен пипер на вкус.
11
Руло с тиквички и сирена 11
Плънката се разпределя върху блата.
12
Руло с тиквички и сирена 12
Навива се руло, поръсва се с настъргания кашкавал и се пече около 10 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.

Подобни рецепти:
Коментари (11)
11.
Изпрати
лично съобщение

08.07.2018
Много вкусно и свжо :*
10.
Изпрати
лично съобщение

19.02.2018
Много лек и освежаващ вкус, страхотно предястие за летните дни.
9.
Изпрати
лично съобщение

25.08.2017
Много добре се получи, страхотна идея!
8.
Изпрати
лично съобщение

15.05.2017
Много интересно се получи. Само руколата ми дойде в повече. Плънката нагарчаше!
7.
Изпрати
лично съобщение

16.07.2016
:)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



112 ДУШИ ОНЛАЙН
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
Стела Спасова се регистрира в сайта.
Кънчо Кънчев се регистрира в сайта.
Диана Стоянова се регистрира в сайта.
Makaka коментира рецептата Печени зеленчуци в тесто
Николай Николов се регистрира в сайта.
Vania Koleva се регистрира в сайта.
Рози коментира рецептата Кюфтета от броколи с бял сос
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: