Салата „Фатуш“

Името идва от арабската дума „фат”, която означава надробено, начупено. Има се предвид хляба, който е основният продукт в тази салата. Зеленчуците могат да се комбинират според сезона
Източник: Бон Апети
Дата: 22.08.2013
Салата „Фатуш“
 
Необходими продукти:
2–3 арабски питки
2 големи домата
2 краставици
2 червени чушки
2 зелени чушки
4 листа зелена салата
1/2 глава червен лук
4 стръка пресен лук
1 връзка мента
4 ч. л. сумак

за дресинга:
4 скилидки чесън
2 с. л. сироп от нар
сокът от 1 лимон
100 мл зехтин „Екстра върджин”
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Салата „Фатуш“

Доматите се потапят във вряла вода за кратко и след това в леденостудена. Обелват се, почистват се от семките и месестата част се нарязва на кубчета.

 


2
Салата „Фатуш“ 2

Салатата се накъсва, червеният и пресният лук се нарязват наситно, чушките се почистват и се натязват на жулиен. Краставиците се обелват и се нарязват наедро.

 


3
Салата „Фатуш“ 3

Всички зеленчуци се смесват, добавя се нарязана наситно мента, поръсва се със сумак и се разбърква.

 


4
Салата „Фатуш“ 4

Чесънът се намачква на паста с малко сол и се разбърква с останалите продукти за дресинга.

 


5
Салата „Фатуш“ 5

Върху салатата се накъсват арабските питки.
 
 

6
Салата „Фатуш“ 6

Залива се с дресинга, оставя се 3–4 минути, хлябът да се напои и се сервира.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


114 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: