Салата “Колсло”

Комбинация от зеле, моркови и майонезен дресинг
Източник: Бон Апети
Дата: 12.10.2011
Салата “Колсло”
 
Необходими продукти:
1 зелка (1 кг)
200 г моркови
120 г майонеза
3 с. л. бял балсамов оцет
1 ч. л. сусам
2 с. л. захар
1 ч. л. сол
1/4 ч. л. черен пипер



Начин на приготвяне:
1
Салата “Колсло”

Зелето се нарязва наситно и към него се прибавят морковите, настъргани на ренде или в машина. Намачкват се леко с ръка.


2
Салата “Колсло” 2

От майонезата, балсамовия оцет, захарта, солта и черния пипер се прави дресинг, като се бърка докато се разтвори захарта.


3
Салата “Колсло” 3

Сусамът се запича на сух тиган за кратко, докато стане светло кафяв. Така придобива по-интензивен аромат. Прибавя се към дресинга.


4
Салата “Колсло” 4

Салатата се залива, разбърква се добре и се оставя да престои поне 30 минути преди да се поднесе.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

27.03.2014
Една бърза и лесна за изпълнение салата, колкото повече престои в хладилника, толкова по вкусна става. Добър апетит на всички!
1.
Изпрати
лично съобщение

04.01.2014
Много любима салатка,но трудоемка за приготвяне
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: