Салата „Лятна фиеста”

Източник: Бон Апети
Дата: 15.05.2010
Салата „Лятна фиеста”
 
Необходими продукти:
300 г сирене „Пармезан”
2 зелени салати
100 г чери доматчета
250 г ягоди
1 зелена ябълка
60 мл зехтин
30 мл балсамов оцет
листата от 2 стръка магданоз
праз за украса


Начин на приготвяне:
1
Сиренето се настъргва и се поставя в нагорещен тефлонов тиган да се разтопи. Разстила се като палачинка и се пече до златисто. Дръпва се от огъня и кората се отделя внимателно. Оформя се като кошничка или друга форма по желание и се оставя да изстине, за да запази формата си.
2
Листата салата се накъсват, чери доматчетата се режат на четвъртинки, ябълката и ягодите – на филийки, и се подреждат в пармезановата кошничката. Поливат се с балсамовия оцет и зехтина. Салатата се украсява се с листата магданоз и тънки ивици праз.
 
Съвет: Салатата е едно добро допълнение към мартини или бяло вино.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
r_stamov се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Гъбена супа с картофи и праз
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: