Салата от червено зеле, моркови и пащърнак

Пъстра и хрупкава
Източник: Бон Апети
Дата: 04.01.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
100 г бейби спанак
100 г сурови лешници
1/2 глава червено зеле
3 моркова
2 корена пащърнак
1 нар
6 стръка магданоз

за дресинга:
70 мл студено пресован зехтин
30 мл малинов оцет
20 г мед
1 скилидка чесън
1 с. л. дижонска горчица
сокът от 1/2 лимон
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Салата от червено зеле, моркови и пащърнак
Лешниците се запичат в сух тиган, докато станат златисти, охлаждат се и се счукват грубо в хаванче.
2
Салата от червено зеле, моркови и пащърнак 2
Зрънцата нар се отделят.
3
Салата от червено зеле, моркови и пащърнак 3
Морковите и пащърнакът се оформят на ленти с белачка, зелето се нарязва на тънко, магданозът се накълцва.
4
Салата от червено зеле, моркови и пащърнак 4
Всичко се разбърква в купа, заедно със спанака и зърната нар.
5
Салата от червено зеле, моркови и пащърнак 5
Зехтинът се разбърква добре с оцета, лимоновия сок, стрития на паста чесън, горчицата, меда, сол и черен пипер на вкус.
6
Салата от червено зеле, моркови и пащърнак 6
Салатата се овкусява с дресинга.
7
Салата от червено зеле, моркови и пащърнак 7
Разбърква се добре и се поднася с лешниците.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

17.09.2023
Супер вкусна, със слънчогледови семки вместо лешници :)
1.
Изпрати
лично съобщение

07.08.2018
Много вкусна!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


219 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: