Салата от краставици с азиатски дресинг

Джинджифил, сусамово олио и оризов оцет ще дадат специфичния вкус на тази салата
Източник: Бон Апети
Дата: 28.03.2012
Салата от краставици с азиатски дресинг
 
Необходими продукти:
3 краставици
1–2 с. л. сусам
1/2 връзка пресен кориандър

за дресинга:
30 г пресен джинджифил
1 малка глава червен лук
2 скилидки чесън
3 с. л. оризов оцет
2 ч. л. захар
2 с. л. олио
2 ч. л. тъмно сусамово олио
1 ч. л. сол

Бон Апети препоръчва:
Олио от растителни масла Омега 3 - селекция от пет растителни масла, източник на естествени антиоксиданти (полифеноли), витамини (особено вит. E) и есенциални мастни киселини Омега 3.
 


Начин на приготвяне:
1
Салата от краставици с азиатски дресинг

Течните съставки за дресинга, солта и захарта се смесват и разбъркват.


2
Салата от краставици с азиатски дресинг 2

Червеният лук се нарязва на тънки полумесеци. Джинджифилът се обелва и се нарязва на тънки филийки. Овкусява се със сол и се намачква в хаванче. Добавя се чесънът и се намачква отново. Не трябва да се получава паста.


3
Салата от краставици с азиатски дресинг 3

Чесънът и джинджифилът се добавят към дресинга, заедно с червеният лук.


4
Салата от краставици с азиатски дресинг 4

Краставицата се обелва и се нарязва на жулиен. Смесва се с дресинга, поръсва се със сусама, предварително запечен на сух тиган и ситно нарязаният кориандър. Оставя се да престои 10 минути, след това се сервира.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: