Салата с кълнове от лимец

Източник: Бон Апети
Дата: 13.12.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г кълнове от лимец
1 морков
2 стръка целина
1 печена червена чушка
100 г черни и зелени маслини без костилки
1 глава червен лук
1/2 връзка магданоз

за дресинга:
1 ч.л. ретро горчица
1 ч.л. мед
1 с.л. лимонов сок
5 с.л. зехтин екстра върджин
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Салата с кълнове от лимец
Кълновете се приготвят като лимецът се накисва в студена вода за 24 часа. След това се измива и слага в уреда за покълване. Готовите кълнове се измиват преди употреба.
2
Салата с кълнове от лимец 2
Кълновете се смесват с настърган морков, нарязани на кубчета целина и чушка, наситнен лук, маслини и накълцан магданоз.
3
Салата с кълнове от лимец 3
Дресингът се приготвя като горчицата, медът, лимоновият сок, зехтинът и солта се смесват.
4
Салата с кълнове от лимец 4
Зеленчуците се разбъркват с дресинга и салатата се прибира в хладилник за поне 30 минути.
5
Салата с кълнове от лимец 5
След това се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: