Салата с резене и зелен фасул

Дата: 06.04.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г зелен фасул (тънък и кръгъл)
2 глави резене
2 стръка стеблена целина
1/4 връзка магданоз
1 стрък мента
60 г сирене „Пармезан“
за дресинга:
80 мл зехтин „Екстра върджин“
40 мл червен винен оцет
30 г каперси
1 скилидка чесън
1 ч. л. дижонска горчица
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Салата с резене и зелен фасулЧесънът се стрива на паста с малко сол и се смесва с наситнените каперси, горчицата, оцета и зехтина. Разбива се, докато се получи емулсия. Овкусява се със сол.
2
Салата с резене и зелен фасул 2Фасулът се бланшира за 3–4 минути в подсолена вода. След това се шокира в леденостудена и се отцежда добре.
3
Салата с резене и зелен фасул 3Залива се с дресинга и се оставя да престои поне 30 минути.
4
Салата с резене и зелен фасул 4Целината се бели и се реже косо.
5
Салата с резене и зелен фасул 5Резенето се реже с мандолина натънко. Ментата и магданозът се наситняват.
6
Салата с резене и зелен фасул 6Резенето, целината и пресните билки се разбъркват със зеления фасул.
7
Салата с резене и зелен фасул 7Салатата се сервира с пармезан, оформен на ленти с помощта на белачка.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

09.04.2017
Много свежа и приятна се получи!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


233 ДУШИ ОНЛАЙН
Gabriela Komitova публикува рецептата Тирамису
Galina Valentinova публикува рецептата Веган торта
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта