Салата от репички и мариновани краставици

Пъстра, свежа, нестандартна
Източник: Бон Апети
Дата: 05.06.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за краставиците:
3–4 краставици
1 връзка пресен лук
3 скилидки чесън
60 мл оризов оцет
40 г пресен джинджифил
4 с. л. тъмно сусамово олио
4 с. л. червен лют пипер (корейски)
3 с. л. запечен сусам
2 с. л. рибен сос
2 с. л. захар
сол на вкус

за салатата:
150 г печени белени фъстъци
50 мл олио
2 връзки репички
1 лимон
1 ч. л. кимион на зърна
сол на вкус



Начин на приготвяне:
1
Салата от репички и мариновани краставици
Краставиците се измиват и се оформят на тънки дълги ленти, като спагети. Посоляват се и се оставят настрана.
2
Салата от репички и мариновани краставици 2
Пресният лук, джинджифилът и чесънът се почистват и се наситняват.
3
Салата от репички и мариновани краставици 3
В купа се смесват пресният лук, джинджифилът, чесънът, рибеният сос, сусамовото олио, оризовият оцет, захарта, лютият пипер и запеченият сусам.
4
Салата от репички и мариновани краставици 4
Краставиците се заливат със соса и се оставят за 15 минути, да се овкусят добре.
5
Салата от репички и мариновани краставици 5
Репичките се почистват и се режат на лодки.
6
Салата от репички и мариновани краставици 6
Кимионът се запича в сух тиган, охлажда се и се стрива грубо в хаванче.
7
Салата от репички и мариновани краставици 7
Репичките се овкусяват с настъргана лимонова кора, кимиона, накълцаните фъстъци, лимонов сок, сол и олио.
8
Салата от репички и мариновани краставици 8
Краставиците се разпределят в чинии, върху тях се изсипват репичките.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

14.01.2024
Направих салатата 30-40 мин по-рано, зеленчуците пуснаха доста течност и се озовах с две купи със студена супа - една от репички и една от краставици. Сместа с репички и фъстъци ме изненада колко добре се комбинира и как приятно хрупа дори след подобен инцидент. Бих повторила салатата, но ще нарежа краставиците различно и вероятно ще използвам и за тях лимон и олио.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


112 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: