Салата с риба тон и нахут

Източник: Cornelia Filipova
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 10.12.2014
Салата с риба тон и нахут
 
Необходими продукти:
1 ч. ч. нахут
1 консерва риба тон
1/2 връзка магданоз
1 глава лук
2 с. л. зехтин
1 с. л. лимонов сок
20 чери доматчета
1/2 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
По-добре е да използвате суров нахут, който вие да сварите, отколкото да ползвате нахут от консерва. Ако имате суров нахут, е добре, да го накиснете от вечерта и да престои една нощ във вода. На сутринта сварявате нахута, за което ви е необходимо около час. След като нахутът е сварен, го заливате със студена вода и го претривате с ръце, за да паднат люспите, измивате го и го прецеждате, за да се отделят люспите.
2
Нарязвате лука надребно, добавяте и нарязания надребно магданоз, както и консервата риба тон. Добавяте нахута, зехтина, нарязаните на половинки чери домати, лимоновия сок и 1/2 чаена лъжица сол и разбърквате.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

12.05.2017
Добра салата за разнообразие.
2.
Изпрати
лично съобщение

30.03.2016
Нахута може да се замени със зрял фасул.
1.
Изпрати
лично съобщение

01.02.2015
Аз замених чери доматите с нарязани печени червени чушки.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: