Бобена салата

Дата: 09.12.2014
Източник: Cornelia Filipova
ТИТЛА: Главен готвач
Бобена салата
 
Необходими продукти:
1 ч. ч. боб
1 глава червен лук
1/2 връзка магданоз
2 с. л. зехтин
1 ч. л. сол
1 с. л. оцет
1 ч. л. сладък червен пипер
 

Начин на приготвяне:
1
Първата стъпка от рецептата за бобена салата се състои в избора на боб. Най-добре е да изберете по-едър боб, защото той остава по-стегнат при варене. Разбира се, може да ползвате и дребен бял боб, или боб от вашия любим сорт.
2
Както при всички ястия с боб, така и при бобената салата е необходимо, бобът да бъде подготвен предварително. Залейте боба с вода и го оставете да се накисне за една нощ. На следващата сутрин го прецедете, добавете вода и го сложете да заври без сол. След като заври, изсипете водата и налейте нова, сложете боба отново на котлона и го оставете да ври, докато омекне. Времето за увиране на боба е различно и зависи от сорта на боба. Важно е да следите, бобът да не се развари, както при боб яхния например. Бобът за бобена салата трябва да остане стегнат, за да не се разкашка в салатата.
3
Прецеждате боба и го оставяте настрана. Нарязвате лука наситно и го добавяте към отцедения боб. Може да ползвате всякакъв вид лук, а през зимните месеци може да замените лука с праз. Червеният лук е най-подходящ, тъй като е много сочен и не толкова лют, а с малко по-мек вкус.
4
Нарязвате магданоза наситно и също го добавяте към боба.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


129 ДУШИ ОНЛАЙН
Hristina Markova се регистрира в сайта.
Didi Nikolova се регистрира в сайта.
М. Томова коментира рецептата Питки със сирене
Yildiz Genchay се регистрира в сайта.
G. коментира рецептата Яхния от зелен фасул
Irena Petrova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта