Сандвич „Чивито“

По рецепта от кухнята на Уругвай
Източник: Бон Апети
Дата: 20.06.2018

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г рибай стек (или телешко контрафиле)
100 г бекон „Панчета“ (нарязан на тънки шайби)
100 г прошуто кото (4 тънки парчета)
120 г моцарела (за пици)
100 г майонеза
60 г зелени маслини (без костилки)
4 яйца
1–2 домата
1/2 червена чушка
1/2 маруля
1 ч. л. медена горчица
1/2 ч. л. пушен червен пипер
сол и черен пипер на вкус
краве масло за намазване

за питките:
320 г брашно (+ за размесване)
50 г краве масло
150 мл прясно мляко
1 яйце (+ за намазване)
1 с. л. захар
1 ч. л. сух риган
1 ч. л. суха мая
1 ч. л. сол
олио за намазване


Начин на приготвяне:
1
Сандвич „Чивито“
В брашното се разбъркват солта и риганът.
2
Сандвич „Чивито“ 2
Маята и захарта се разтварят в предварително затопленото мляко. В брашното се прави кладенче и се налива млякото.
3
Сандвич „Чивито“ 3
Добавя се разтопеното масло и се чуква 1 яйце.
4
Сандвич „Чивито“ 4
Замесва се меко и еластично тесто. Оставя се да втаса.
5
Сандвич „Чивито“ 5
Тестото се разточва и с ринг се изрязват 4 кръга. Оставят се да втасат повторно. Намазват се с яйце, разбито с малко вода и се пекат 10–12 минути в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор.
6
Сандвич „Чивито“ 6
Месото се реже на 4 тънки пържоли.
7
Сандвич „Чивито“ 7
Моцарелата, маслините, чушката и доматите се режат на шайби.
8
Сандвич „Чивито“ 8
Майонезата се разбърква с горчицата и пушения пипер.
9
Сандвич „Чивито“ 9
Питките се разполовяват. Намазват се с масло и се запичат до златисто в тиган с дебело дъно.
10
Сандвич „Чивито“ 10
Панчетата се запържва до златисто на умерен огън. Изважда се.
11
Сандвич „Чивито“ 11
В същия съд с запържват пържолите, трябва да са максимум средно изпечени, овкусени със сол и черен пипер.
12
Сандвич „Чивито“ 12
Яйцата се пържат едно по едно на очи в мазнината от месото.
13
Сандвич „Чивито“ 13
Хлябът се маже с майонеза. Върху долната част се поставя пържола, после прошуто, сирене, бекон, яйце, маруля, домат, маслини и чушка.
14
Сандвич „Чивито“ 14
Похлупва се с другата половина и се сервира, разрязан на две.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


rostislav arnaudov коментира рецептата Чабата
rostislav arnaudov се регистрира в сайта.
Величка Семова коментира рецептата Суфле от дюли
Margarita Ruslanova коментира рецептата Студена лятна супа
Ля се регистрира в сайта.
Margarita Ruslanova коментира рецептата Пудинг с манго и чиа
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: