Сандвич „Чивито“

Дата: 20.06.2018
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г рибай стек (или телешко контрафиле)
100 г бекон „Панчета“ (нарязан на тънки шайби)
100 г прошуто кото (4 тънки парчета)
120 г моцарела (за пици)
100 г майонеза
60 г зелени маслини (без костилки)
4 яйца
1–2 домата
1/2 червена чушка
1/2 маруля
1 ч. л. медена горчица
1/2 ч. л. пушен червен пипер
сол и черен пипер на вкус
краве масло за намазване
за питките:
320 г брашно (+ за размесване)
50 г краве масло
150 мл прясно мляко
1 яйце (+ за намазване)
1 с. л. захар
1 ч. л. сух риган
1 ч. л. суха мая
1 ч. л. сол
олио за намазване
 

Начин на приготвяне:
1
Сандвич „Чивито“В брашното се разбъркват солта и риганът.
2
Сандвич „Чивито“ 2Маята и захарта се разтварят в предварително затопленото мляко. В брашното се прави кладенче и се налива млякото.
3
Сандвич „Чивито“ 3Добавя се разтопеното масло и се чуква 1 яйце.
4
Сандвич „Чивито“ 4Замесва се меко и еластично тесто. Оставя се да втаса.
5
Сандвич „Чивито“ 5Тестото се разточва и с ринг се изрязват 4 кръга. Оставят се да втасат повторно. Намазват се с яйце, разбито с малко вода и се пекат 10–12 минути в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор.
6
Сандвич „Чивито“ 6Месото се реже на 4 тънки пържоли.
7
Сандвич „Чивито“ 7Моцарелата, маслините, чушката и доматите се режат на шайби.
8
Сандвич „Чивито“ 8Майонезата се разбърква с горчицата и пушения пипер.
9
Сандвич „Чивито“ 9Питките се разполовяват. Намазват се с масло и се запичат до златисто в тиган с дебело дъно.
10
Сандвич „Чивито“ 10Панчетата се запържва до златисто на умерен огън. Изважда се.
11
Сандвич „Чивито“ 11В същия съд с запържват пържолите, трябва да са максимум средно изпечени, овкусени със сол и черен пипер.
12
Сандвич „Чивито“ 12Яйцата се пържат едно по едно на очи в мазнината от месото.
13
Сандвич „Чивито“ 13Хлябът се маже с майонеза. Върху долната част се поставя пържола, после прошуто, сирене, бекон, яйце, маруля, домат, маслини и чушка.
14
Сандвич „Чивито“ 14Похлупва се с другата половина и се сервира, разрязан на две.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


101 ДУШИ ОНЛАЙН
Антония коментира рецептата Булгур пилаф със спанак
Krasimir Petrov се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Надиплен хляб с бекон
dragonfairy се регистрира в сайта.
ani_borisowa коментира рецептата Огретен от картофи
Ivaylo Dimitrov се регистрира в сайта.
Max Semeen Profil се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Веганска майонеза
Бон Апети коментира рецептата Тарт "Татен"
Nikolay Dimovski се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта