Сандвичи Крок Мосю

Източник: Бон Апети
Дата: 07.10.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
8 филии хляб
500 мл прясно мляко, затоплено
40 г сирене „Грана падано”
1 щипка индийско орехче
400 г сирене „Гауда”
400 г пражка шунка на слайсове
2 с. л. брашно
2 с. л. краве масло
3 с. л. дижонска горчица


Начин на приготвяне:
1
Сандвичи Крок Мосю
Филийките се поставят в тава и се пекат до златисто в загрята на 240 градуса фурна на грил програма.
2
Сандвичи Крок Мосю 2
Маслото се загрява и в него се запържва брашното до златисто. Налива се затопленото мляко и се бърка енергично, докато се получи гладък гъст бешамел.
3
Сандвичи Крок Мосю 3
Оттегля се от огъня и се подправя със сол, пипер и индийско орехче и настъргано сирене „Грана падано”. Разбърква се.
4
Сандвичи Крок Мосю 4
Препеченият хляб се маже тънко с горчицата. Две по две филийките се слепват като между тях се разпределя шунката и нарязаното на тънко сирене „Гауда“ (малко от него се отделя за запичане).
5
Сандвичи Крок Мосю 5
Сандвичите се заливат с бешамела и се покриват със заделеното и настъргано сирене. Пекат се в загрята на 220 градуса фурна с вентилатор за около 10 минути.
6
Сандвичи Крок Мосю 6
Изваждат се от фурната, разрязват се надве и се поднасят веднага.
Подобни рецепти:
Коментари (20)
20.
Изпрати
лично съобщение

09.10.2023
Наистина е много вкусно, но са толкова засищащи, че дори един сандвич е много за един човек. Не са сухи дори на следващия ден и стават за из път за децата, защото нищо не пада и не цапа.
19.
Изпрати
лично съобщение

04.10.2018
Следващият път ще сложим и хартия за печене ;)
18.
Изпрати
лично съобщение

07.09.2017
Нямах такива сирена, затова използвах само кашкавал.
17.
Изпрати
лично съобщение

18.10.2016
Много вкусни сандвичи! Аз ги приготвих с моцарела, понеже е безсолна :)
16.
Изпрати
лично съобщение

27.10.2015
Интересна идея. Ще се пробва.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


168 ДУШИ ОНЛАЙН
Бон Апети коментира рецептата Фокача „Градина“
Dragneva се регистрира в сайта.
Карамел коментира рецептата Фокача „Градина“
Бон Апети коментира рецептата Постни копривени ньоки
Бон Апети коментира рецептата Яхния от зелен фасул
Бон Апети коментира рецептата Морковена супа
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: