Сарми с листа от хрян

Източник: Бон Апети
Дата: 26.02.2003
Сарми с листа от хрян
 
Необходими продукти:
стерилизирани листа от хрян (лозов лист)
2 големи глави лук
200 г ориз
150 г стерилизирани печурки
200 г доматен сок
3 домата от консерва (200 г)
1 морков
8 с. л. олио
1 ч. л. червен пипер
1 стрък целина
1 ч. л. джоджен
1/2 ч. л. девисил
1-2 скилидки чесън
2-3 стръка копър


Начин на приготвяне:
1
Сарми с листа от хрян
Лукът се нарязва наситно и се запържва за около минута. Морковът се настъргва и за 1/2 минута се запържва с лука. Добавя се измитият ориз и се бърка, докато той придобие стъклен вид. Подправя се със сол и червен пипер, разбърква се и се разрежда със сока от стерилизираните домати.
2
Сарми с листа от хрян 2
Доматите се нарязват наситно и се прибавят към плънката. Овкусява се със ситно нарязаната целина, джоджена и девисила. Прибавя се вода в съотношение 1:3 с ориза и се изчаква той да я поеме.
3
Сарми с листа от хрян 3
Преди плънката да се свали от огъня, се прибавят нарязаният копър и счуканият чесън, разбърква се.
4
Сарми с листа от хрян 4
Сармите се пълнят, като от плънката се поставя в единия край на листото и се навива леко във формата на фунийка. Подреждат се в тенджера, на чието дъно е сложена чиния. Захлупват се с друга чиния, налива се вода, колкото да ги покрие, и се варят 20 минути на тих огън. Сервират се с кисело мляко.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: