Шкембе чорба

Източник: Avror
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 16.11.2014
Шкембе чорба
 
Необходими продукти:
800 г телешко (свинско) шкембе
3 яйца (жълтъка)
4 с. л. брашно
200 г кисело мляко
2-3 с. л. червен пипер
3-4 с. л. олио


Начин на приготвяне:
1
Шкембето се измива добре и се оставя да се накисне във вода за около 1 час. В случай, че не е изчистено, се почиства с острието на ножа под течаща вода.
2
Нарязва се на едри парчета и се оставя да ври на среден огън около 2 часа, като се долива вода. Солта се добавя най-накрая, когато шкембето е вече почти сварено - 15 минути преди да се свали от огъня.
3
След като се свари, парчетата шкембе се изваждат от тенджерата и се оставя бульонът да се охлади. Мазнината, която остава най-отгоре се отстранява.
4
Шкембето се нарязва на парченца и се връща в бульона.
5
Яйцата, брашното и киселото мляко се разбъркват до образуването на гладка каша.
6
Взема се малка част от бульона (1 черпак) и на тънка струйка при непрекъснато бъркане се изсипва в застройката. Така застройката се разрежда с няколко черпака топличък бульон и после се изсипва в тенджерата.
7
Оставя се на слаб огън за няколко минути, без да завира, за да не се пресече яйцето.
8
През това време олиото се загрява и в него се изсипват 2-3 с. л. червен пипер. Разбърква се интензивно.
9
Изсипва се веднага в тенджерата с шкембе чорбата и се разбърква.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: