Шоколадов пай с ядки

Дата: 10.06.2010
Източник: Бон Апети
Шоколадов пай с ядки
 
Необходими продукти:
150 г краве масло
150 г шоколадов кувертюр (шоколад)
1 с. л. краве масло
2 яйца
50 г лешници
50 г орехи
цели орехи и лешници за поръсване
2 с. л. кафява захар
300 г брашно
50 мл сладкарска сметана
 

Начин на приготвяне:
1
Шоколадов пай с ядкиВ купа се смесват брашното с омекналото масло и захарта. Стрива се на трохи и се меси, докато се получи тесто, което се оставя около 20 минути в хладилник да се стегне.
2
Шоколадов пай с ядки 2Кремът се приготвя, като шоколадовият кувертюр се разтапя на водна баня, добавят се яйцата, маслото, счуканите ядки и накрая сметаната. Bърка се енергично, докато не се сгъсти, след това се дръпва от огъня.
3
Шоколадов пай с ядки 3Фурната се загрява на 220 градуса. В плитка тавичка или във форма за пай с помощта на точилка се разстила тестото, като с лъжица или пръсти се оформя по края на съда. Пече се до златисто, вади се и се оставя да изстине.
4
Шоколадов пай с ядки 4Изпеченото тесто се залива с шоколадовата смес и се ръси с цели ядки. Връща се във фурната и се пече още 5–7 минути на 200 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elka Spiridonova коментира рецептата Крем супа
Elka Spiridonova коментира рецептата Ризото с праз
Меди публикува рецептата Солен царевичен кекс
Радост публикува рецептата Пилешки дробчета на фурна
Радост публикува рецептата Пилешка супа
Бон Апети коментира рецептата Пасти „Жербо“
Меди коментира рецептата Тирамису без яйца
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта