Еклери с ягодов крем

Дата: 10.06.2010
Източник: Бон Апети
Еклери с ягодов крем
 
Необходими продукти:
1/2 ч. л. сол
2 ч. л. захар
3 с. л. краве масло
250 г брашно
3 яйца
200 г заквасена сметана
100 г захар
1 ванилия
100 г ягоди
 

Начин на приготвяне:
1
Еклери с ягодов кремВ тенджерка се слагат да заврят 300 мл вода, добавят се солта, захарта и маслото. Разбърква се, изсипва се наведнъж брашното и се бърка с дървена лопатка (лъжица), докато сместа почне да се отделя от стените на съда.
2
Еклери с ягодов крем 2Дръпва се от огъня, бърка се, докато поизстине, и едно по едно се добавят яйцата до получаване на гладко кремообразно тесто.
3
Еклери с ягодов крем 3С помощта на сладкарски пош или на супена намазнена лъжица върху хартия за печене се оформят топчета (пуфки). Пекат се до златисто на 220 градуса, след това температурата се намалява до 180 градуса за 7–10 минути. Накрая се оставят в изключена и отворена фурна около 5 минути.
4
Еклери с ягодов крем 4Захарта и сметаната за крема се смесват и разбиват. Ароматизира се с ванилията. Ягодите се наситняват и се смесват със сметаната. С получения крем се пълнят пуфките (от долната страна), като се използва сладкарски пош, или се разрязват през средата и се пълнят с лъжица.
 
 

Съвет:

Може да се украсят с листа мента или джоджен.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Margarita Ruslanova коментира рецептата Парижки ньоки
Ралица Димитрова се регистрира в сайта.
Iveta Ledzheva се регистрира в сайта.
Петя Петкова коментира рецептата Еклери
mimka69 се регистрира в сайта.
Denitsa Tsaneva се регистрира в сайта.
Диана Игнатска коментира рецептата Свинска кавърма
Ralica Delcheva се регистрира в сайта.
Milena Marinova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта