Шоколадов сладкиш с майонеза

Източник: Марина Рашкова
ТИТЛА: Чирак
Дата: 09.02.2016
Шоколадов сладкиш с майонеза
Шоколадов сладкиш с майонеза
 
Необходими продукти:
200 г майонеза
1 ч. ч. вода
2 ч. ч. брашно
5 с. л. натурално какао
1 ч. ч. захар
1 пакетче бакпулвер (10 г)
няколко капки есенция ванилия
200 г шоколад

за глазурата:
100 г краве масло
шоколадов кувертюр


Начин на приготвяне:
1
Пресейте брашното с бакпулвера.
2
Смесете всички сухи съставки и ги разбъркайте.
3
Добавете ги към майонезата и водата, и бъркайте, докато се получи хомогенна смес.
4
Накрая прибавете ванилията.
5
Изсипете сместа в намаслена и набрашнена тавичка и печете около 25 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна, като проверявате с клечка за зъби - сладкишът трябва да остане сочен, а не сух.
6
Пригответе глазурата като разтопите кувертюра (или шоколад) на водна баня и добавите маслото. Разбъркайте, докато се получи гладка смес.
7
Изпеченият сладкиш се оставя леко да изстине, след което се изважда в поднос и когато се охлади напълно, се залива с глазурата.

Съвет:
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: