Шоколадов тарт с мед и горчица

Леко пикантен и сладък, малко горчив, с плътен крем и ронлива основа, подчертано шоколадов, със сложен вкус.
Източник: Бон Апети
Дата: 11.11.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
За тестото:
100 г масло на стайна температура
2 с.л. медена горчица Bornier
1 жълтък
80 г захар
250 г брашно

За крема:
50 мл прясно мляко
150 мл животинска сметана
10 г масло
150 г черен шоколад (70 %)
1 с.л. медна горчица Bornier
1 жълтък
1 с.л. мед
за поръсване какао

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Шоколадов тарт с мед и горчица
Маслото се разбива със захарта и горчицата. След това се добавят жълтъкът и брашното.
2
Шоколадов тарт с мед и горчица 2
Замесва се ронливо тесто, което се увива във фолио за свежо съхранение и се прибира в хладилник за 2 часа.
3
Шоколадов тарт с мед и горчица 3
След това се изважда, оставя се леко да омекне и се разточва на кора.
4
Шоколадов тарт с мед и горчица 4
С тестото се покрива дъното и стените на намазнена форма за тарт.
5
Шоколадов тарт с мед и горчица 5
Върху тестото се слага хартия за печене, отгоре морска сол, за да не се надува и основата се запича за 15 минути на 180 градуса. Изважда от фурната и се оставя леко да се охлади.
6
Шоколадов тарт с мед и горчица 6
Млякото и сметаната се загряват.
7
Шоколадов тарт с мед и горчица 7
Съдът се маха от огъня, в него се пуска начупеният шоколад и се разбърква, така че да се разтопи.
8
Шоколадов тарт с мед и горчица 8
Прибавят се горчицата, маслото и медът и кремът се разбърква. След като се охлади леко се добавя жълтъкът и се разбърква отново.
9
Шоколадов тарт с мед и горчица 9
Шоколадовият крем се излива се върху запечената основа и тартът се допича за 10 - 15 минути на 180 градуса
10
Шоколадов тарт с мед и горчица 10
След като се охлади много добре, се поръсва с какао и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


123 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: