Баварски крем с шоколад

Изключително вкусен финал на всяко меню
Източник: Бон Апети
Дата: 05.11.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
700 мл прясно мляко
90 г черен шоколад Своге (65% какао)
350 мл течна сметана 35 % масленост
180 г захар
8 жълтъка
1 ч.л. бурбонска ванилова захар
15 г желатин

За шоколадовия сос:
180 г черен шоколад Своге (65% какао)
70 мл прясно мляко



Начин на приготвяне:
1
Баварски крем с шоколад
600 мл от прясното мляко се загряват.
2
Баварски крем с шоколад 2
Останалите 100 милилитра се разбиват с жълтъците и захарта.
3
Баварски крем с шоколад 3
Горещото мляко се налива бавно и при постоянно бъркане в разбитите жълтъци.
4
Баварски крем с шоколад 4
Сместа се прехвърля в подходящ съд и се вари на слаб огън, докато започне да се сгъстява.
5
Баварски крем с шоколад 5
Кремът се отстранява от котлона и се ароматизира с ванилията.
6
Баварски крем с шоколад 6
Желатинът се накисва в 50 мл студена вода докато набъбне, след което се загрява внимателно, за да се разтопи.
7
Баварски крем с шоколад 7
Изсипва се в топлия крем и се разбърква.
8
Баварски крем с шоколад 8
Кремът се разделя на две части.
9
Баварски крем с шоколад 9
В едната се прибавя нарязаният шоколад и се разбърква, така че да се разтопи.
10
Баварски крем с шоколад 10
Сметаната се разбива на пяна. Половината се смесва с шоколадовия крем, другата половина - с ваниловия.
11
Баварски крем с шоколад 11
Двата крема се изсипват едновременно в подходяща форма, като се внимава да не се смесят.
Формата се прибира в хладилник за 4 часа.
12
Баварски крем с шоколад 12
Шоколадът и млякото за соса се загряват при постоянно бъркане. Щом шоколадът се разтопи, съдът се маха от котлона и сосът се оставя леко да се охлади.
13
Баварски крем с шоколад 13
Формата с баварският крем се потапя за кратко в гореща вода и се обръща върху подходяща чиния. Кремът се изважда от формата.
14
Баварски крем с шоколад 14
Преди да се сервира, се залива със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: