Шоколадова баба

Десерт с много шоколад и лек вкус на банан и бренди
Източник: Бон Апети
Дата: 13.11.2012

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
8 яйца (размер L)
140 г пудра захар
6 сухара
4 с. л. брашно
230 г черен шоколад (70 % какао)
2 банана
1 щипка сол
2 с. л. бренди
краве масло за намазване на формите
пудра захар за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Шоколадова баба

Шоколадът се начупва и се разтопява на водна баня. Бананите се намачкват с вилица и се смесват с брендито.

 


2
Шоколадова баба 2

Яйцата (оставени на стайна температура) се разделят на жълтъци и белтъци. Жълтъците се разбиват с 1/2 от захарта много добре и към смeста се слага разтопеният шоколад.

 


3
Шоколадова баба 3

Сухарите се смилат и заедно с брашното се слагат в шоколадовата смес.

 


4
Шоколадова баба 4

Белтъците се разбиват на пяна с щипка сол, след това се слага останалата захар и продължават да се разбиват, докато станат на сняг. Добавят се към сместа и внимателно се разбърква с шпатула.

 

 


5
Шоколадова баба 5

Формички за крем брюле (6 бр.) се намазват с масло и се поръсват с пудра захар.  На дъното се разпределя от сместа с банани.

 


6
Шоколадова баба 6

Отгоре се слага шоколадовата смес,  заравнява се с нож, оформя се ръбче (то се получава, като с пръст се минава от вътрешната страна на ръба на формата, все едно улейче) и се пече в загрята на 200 градуса фурна,  с вентилатор, за около 12 минути. Сервират се веднага, поръсени с пудра захар.


 




Съвет: По желание се поднасят с домашен малинов конфитюр.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: