Маслото, захарта и ванилията разбиваме на пяна, добавяме яйцата и солта. Поръсваме брашното, какаото и бакплувера върху сместа и заедно с млякото ги разбъркваме. Изсипваме сместа в предварително намазана форма и я слагаме в студена фурна на най-ниското ниво на скарата. Печем на 180 градуса (на фазова печка е 2 или 3 степен/забравих :) )за около 1 час.
Изстиналия блат разрязваме надве, долната му част намазваме с мармалада. Обелваме бананите и 1/4 отделяме за украса, останалите намачкваме на по-големи парчета.
Разбиваме течната смета и добавяме ванилията и малко захар до получаването на твърда пяна. Прибявяме намачканите банани. Долната част на блата намазваме с 1/2 от банановата пяна, слагаме отгоре блата, а остатъка от пяната намазваме отгоре, заглаждаме я и я оставяме в хладилника за 2 часа.
На 7-8 април 2024 Международната кулинарна асоциация JRE-Jeunes Restaurateurs отбеляза своя златен юбилей с грандиозно...
Какво е сутринта без уханието на току-що опържени филийки, топли банички, мекици, понички… Факт е,...
Кремообразно авокадо, чесън, сок от лайм и пресен кориандър… Едва ли има някой, който да...
Страстните почитателите на азиатската кухня, сред които сме и ние, добре познават предимствата на естествено ферментиралия...
Едва ли американската химичка Мишел Франкъл е подозирала, каква „буря“ ще предизвика с работата си...