Шоколадови яйца с крем

Източник: Бон Апети
Дата: 29.03.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г черен шоколад
6 малки балона

за белия крема (белтъка на яйцето):
250 г крем сирене
250 г бял шоколад
2 с. л. мед

за жълтия крем (жълтъка на яйцето):
1/2 ч. ч. животинска сметана
200 г манго от консерва
1 с. л. захар
1 ч. л. желатин


Начин на приготвяне:
1
Шоколадови яйца с крем

Балоните се почистват с мокра кърпа. Надуват се. Шоколадът се разтопява в микровълнова фурна на два-три пъти по 30 секунди, не трябва да се прегрява. Ако е необходимо, се оставя леко да се охлади, за да не се пукнат балоните. Те се потапят до половината в шоколада и се оставят в хладилник да стегнат.

 


2
Шоколадови яйца с крем 2

След това балоните се пукат и се изваждат.

 


3
Шоколадови яйца с крем 3

Крем сиренето се разбива с меда. Белият шоколад се разтопява и се добавя към тях.

 


4
Шоколадови яйца с крем 4

Разбърква се до хомогенизиране и сместа се разпределя в черупките от шоколад.

 


5
Шоколадови яйца с крем 5

Мангото се загрява със захарта в касерола и след това се пасира.

 


6
Шоколадови яйца с крем 6

Желатинът се разтваря в малко вода и след това се разтопява. Смесва се с пюрето от манго.

 


7
Шоколадови яйца с крем 7

Сметаната се разбива и се смесва с пюрето от мангото. Оставя се в хладилник да стегне.

 


8
Шоколадови яйца с крем 8

Част от сместа с манго се поставя върху крема и се оставя в хладилник леко да стегне.

 



Съвет: Останалият жълт крем може да сложите в тимбалчета и да го охладите.

 


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

10.04.2015
Мноооого сполучливи ми станаха шоколадовите яйца! Благодаря за рецептата!
2.
Изпрати
лично съобщение

20.12.2013
добра
1.
Изпрати
лично съобщение

27.08.2013
Рецептата е страхотна!!!И ви я препоръчвам!!1
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


192 ДУШИ ОНЛАЙН
YoannaL се регистрира в сайта.
Велина Василева коментира рецептата Козунак
delyan92 се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: