Шоколадово меренге

Ирландска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 01.04.2009
Шоколадово меренге
 
Необходими продукти:
4 белтъка
250 г пудра захар
250 мл сладкарска сметана
250 мл малини
2 ч. л. какао


Начин на приготвяне:
1
Шоколадово меренге
Белтъците и пудрата захар се слагат в дълбока купа и се разбиват с миксер до получаване на кремообразна смес.
2
Шоколадово меренге 2
Прибавя се какаото, разбърква се и се сипва в покрита с намаслено фолио тава.
3
Шоколадово меренге 3
Запича се за 20 минути във фурна при температура 180 градуса.
4
Шоколадово меренге 4
Изпечената платка се изважда от тавата върху лист алуминиево фолио. Върху нея се нанасят разбитата сметана и част от малините.
5
Шоколадово меренге 5
Платката се завива на руло с помощта на фолиото.
6
Шоколадово меренге 6
Фолиото се отстранява и десертът се украсява с останалите малини.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: