Шведски лепкав кейк

Приготвяме го с бял шоколад
Източник: Бон Апети
Дата: 08.05.2018

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 яйца
200 г захар
150 г брашно
150 г краве масло
150 г бял шоколад
100 г ягоди
10 г бурбонска ванилова захар
1 щипка сол
кората от 1 лимон
пудра захар за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Шведски лепкав кейк
Маслото се разтопява и се дърпа от огъня. Добавя се натрошения шоколад и се разбърква, докато се разтопи.
2
Шведски лепкав кейк 2
Яйцата се разбиват със захарта и ваниловата захар.
3
Шведски лепкав кейк 3
В купа се разбъркват брашното и солта. Прибавят се разбитите яйца. Разбърква се.
4
Шведски лепкав кейк 4
Сипва се и маслото с шоколада, прибавя се настърганата лимонова кора и пак се разбърква.
5
Шведски лепкав кейк 5
Тестото се прехвърля в намазнена форма за кекс с подвижно дъно с диаметър 22–23 см.
6
Шведски лепкав кейк 6
Пече се 15–17 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
7
Шведски лепкав кейк 7
Охлажда се и се сервира с ягоди и пудра захар.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

28.09.2019
Ужасно сладък и тежък сладкиш (изненадващо предвид семплата скандинавска кухня)! Не бих повторила :/
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Emilia Nedelcheva се регистрира в сайта.
Жанет Желязкова се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: