Шведски лепкав кейк

Дата: 08.05.2018
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 яйца
200 г захар
150 г брашно
150 г краве масло
150 г бял шоколад
100 г ягоди
10 г бурбонска ванилова захар
1 щипка сол
кората от 1 лимон
пудра захар за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Шведски лепкав кейкМаслото се разтопява и се дърпа от огъня. Добавя се натрошения шоколад и се разбърква, докато се разтопи.
2
Шведски лепкав кейк 2Яйцата се разбиват със захарта и ваниловата захар.
3
Шведски лепкав кейк 3В купа се разбъркват брашното и солта. Прибавят се разбитите яйца. Разбърква се.
4
Шведски лепкав кейк 4Сипва се и маслото с шоколада, прибавя се настърганата лимонова кора и пак се разбърква.
5
Шведски лепкав кейк 5Тестото се прехвърля в намазнена форма за кекс с подвижно дъно с диаметър 22–23 см.
6
Шведски лепкав кейк 6Пече се 15–17 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
7
Шведски лепкав кейк 7Охлажда се и се сервира с ягоди и пудра захар.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Teodora Hristova се регистрира в сайта.
Daniela Dimitrova се регистрира в сайта.
Михаела коментира рецептата Мусака
Михаела се регистрира в сайта.
Милена коментира рецептата Пастицио с пилешко
Kristina Georgieva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта