Скалупини ала италиана

Източник: Petya Armencheva
ТИТЛА: Чирак
Дата: 19.02.2012
Скалупини ала италиана
 
Необходими продукти:
1 - 1,5 кг. пилешко филе/бялото месо/
2 бр. лимони
1 бр. зеленчуков бульон
150 мл вода за разтваряне на бульона
150 - 200 мл зехтин за пържене
150 мл бяло вино
150 мл прясно мляко
2 бр. яйца
200 г брашно за овалване на месото
1 каф.лъж. сол
1каф.лъж. черен пипер
1/2 връзка магданоз


Начин на приготвяне:
1

Пилешките гърди се филетират т.е. от една пилешка гърда се вадят приблизително три пържолки - скалупини. Измиват се и се подсушават.


2

В подходящ съд се изсипва брашното, което се овкусява с черен пипер и сол. В друг съд се изсипва прясното мляко и се разбива с яйцата. В тиган "Уок" се загрява зехтина. Пържолките се топват първо в брашното изтупват се, след това се топват в яйчената смес и се пържат за около 30 секунди от двете страни. Готовите пържолки се поставят в подходящ съд.


3

След като се изпържат всичките скалупини , лимоните нарязани на кръгчета се запържват в останалата мазнина, докато си пуснат сока. Отстраняват се. Зеленчуковият бульон разтворен във топла вода се изсипва в тигана, след него се изсиппва и бялото вино. Всичко ври на тих огън.


4

Пържолките и лимона се връщат в тигана и се оставят да покъкрят още 2-3 минути. Сервират се в чиния поляти със винения сос и нарязан магданоз и гарнитура  картофи соте с копър и чесън. Желая Ви Бон апети!


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: