Пълнена скумрия с ядки и стафиди

Дата: 21.02.2012
Източник: Бон Апети
Пълнена скумрия с ядки и стафиди
 
Необходими продукти:
2 пресни скумрии
2 яйца
сол и черен пипер на вкус
брашно за панировката
галета за овалване
олио за пържене (около 500 мл)
за плънката:
1 глава лук
3 с. л. стафиди
2 с. л. кедрови ядки
1 с. л. натрошени орехи
1/4 ч. л. канела
1/4 връзка магданоз
1 с. л. галета
1–2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пълнена скумрия с ядки и стафиди
Рибата се почиства, измива се и се подсушава. В блендер се слагат продуктите за плънката и се разбива.


2
Пълнена скумрия с ядки и стафиди 2
С тази смес се пълнят скумриите.


3
Пълнена скумрия с ядки и стафиди 3
Овалват се първо в брашно, после в разбитите яйца и след това в галета.


4
Пълнена скумрия с ядки и стафиди 4
Пържи се на маслена баня, на умерена температура до златисто. Отцежда се върху хартия.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иванка Попова1122 коментира рецептата Пиле „Маринара“
Kali Milcheva коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
зоя коментира рецептата Морковена торта с уиски
зоя коментира рецептата Морковена торта с уиски
Danaila Petrova се регистрира в сайта.
Гергана Стефанова се регистрира в сайта.
Пламен се регистрира в сайта.
Viktoria Pronenkova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта