Свинско с печени чушки и лук по гръцки

Дата: 23.03.2020
Източник: Бон Апети
Свинско с печени чушки и лук по гръцки
 
Необходими продукти:
1 кг свинска плешка
1 кг печени червени чушки
4 глави лук
3 скилидки чесън
400 г домати от консерва (на кубчета)
100 мл зехтин
2 с. л. тъмен винен оцет
6 зрънца хвойна
2 дафинови листа
1/2 ч. л. сушени люти чушлета
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Свинско с печени чушки и лук по гръцки
Месото се нарязва на едри парчета. Запържва се в половината от зехтина до златисто. Овкусява се със сол и черен пипер.


2
Свинско с печени чушки и лук по гръцки 2
Изважда се,  долива се останалия зехтин и в него се запържват едронарязаният лук и чесънът – на половинки.


3
Свинско с печени чушки и лук по гръцки 3
Прибавят се оцета, доматите, счуканата хвойна, пеперончини, дафиновия лист, сол и пипер на вкус. Месото се връща, ястието остава да къкри на слаб огън за около 1 час.


4
Свинско с печени чушки и лук по гръцки 4
Червените чушки се нарязват на 3 по дължина и се прибавят към ястието, Оставя се да къкри още 15–20 минути, без да се бърка.


Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

31.03.2020
Нямах хвойна, така че я пропуснах, но пак стана мноого вкусна манджичка
5.
Изпрати
лично съобщение

25.02.2014
Уникална рецепта. Много вкусно се получи :)
4.
Изпрати
лично съобщение

12.02.2014
Яхнията стана страхотна. Не изисква кой знае какви усилия за приготвяне.
3.
Изпрати
лично съобщение

13.01.2014
много ми хареса, готвя го от както видях рецептата
2.
Изпрати
лично съобщение

12.02.2014
Понеже нямах достатъчно чушки, след като запържих лука добавих около 300 г. гъби. Стана много вкусно.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Елза Маламова се регистрира в сайта.
Nathalie Marcenkova коментира рецептата Пица „Маргарита“
Maria Stoykova се регистрира в сайта.
Маргарита Първанова се регистрира в сайта.
SuperMag коментира рецептата Лешников кекс
SuperMag коментира рецептата Свинско с патладжани
SuperMag коментира рецептата Кръмбъл с ягоди и бадеми
SuperMag коментира рецептата Малинов крем
SuperMag коментира рецептата Фритата „Капрезе“
SuperMag коментира рецептата Билков омлет със сирене
SuperMag коментира рецептата Пиле с грах и гъби
SuperMag се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта